Inapoi

Intrebari frecvente

Cateva intrebari

Dupa ce termin cursurile de grafica, ce voi sti sa fac?

Asta depinde de fiecare. Dupa terminarea cursului de grafica modul 1 veti putea sa realizati o reclama, un afis pentru un film, o coperta de carte, o carte de vizita, o vectorizare de sigla, o coperta de revista, un flyer…

Veti stapani toate tool-urile necesare pentru a lucra, fara probleme, in programele Adobe Photoshop, Adobe Illustrator si Corel Draw.

citeste raspuns inchide raspuns

Cursurile Pixellab sunt acreditate?

DA, cursurile Pixellab sunt acreditate de ANC (Autoritatea Nationala de Calificari)

citeste raspuns inchide raspuns

“Nu ma consider o persoana creativa. Cum o sa ma descurc in acest caz?
Cat de creativ trebuie sa fii ca sa lucrezi intr-o agentie de publicitate?”

“Cred ca aici trebuie sa facem o diferenta intre talentul nativ si creativitatea dobandita din experienta. Foarte putini dintre noi au o creativitate si un talent native. Noi ceilalti, "pamantenii", trebuie sa vedem mult, sa aprofundam, sa lucram, sa evoluam.

Din punctul meu de vedere creativitatea este un concept extrem de relativ. Pana la urma a fi sau nu creativ tine de perceptia celor care iti evalueaza munca, tine de cat de mult poti iesi din tipare si, poate, din cat de multe unghiuri poti privi un concept. Creativitatea incepe in momentul in care eviti sa pui strugurele, butoiul, paharul sau frunza vitei de vie pe eticheta sticlei de vin, un dinte zambaret in logoul unei clinici stomatologice sau o boaba de cafea pentru un coffee-shop."

citeste raspuns inchide raspuns

Daca stiu Photoshop de ce sa invat Illustrator?

De fapt o intrebare mai adecvata ar fi daca vrei sa faci comparatie intre Corel Draw si Adobe Illustrator.

Ca sa-ti raspund insa… pentru ca sunt programe diferite care realizeaza tipuri diferite de grafica si vin unul in completarea celuilalt.

Nu te indragosti de program, indragosteste-te de instrumente!

Nu poti face o astfel de comparatie, e ca si cum ai compara mere cu struguri. Photoshop-ul este un program de tip raster ce lucreaza cu imagini, imagini care au o dimensiune si rezolutie stabilite si nu pot fi marite fara sa-si piarda calitatea. Spre deosebire de Photoshop grafica realizata in Illustrator poate fi scalata la orice dimensiune fara sa-si piarda calitatea. Ce facem in Photoshop poate avea un grad foarte mare de realism. In Illustrator tot ce se creeaza se construieste de la zero si nu are un aspect foarte realist.

citeste raspuns inchide raspuns

De ce e bine sa inveti grafica vectoriala?

Pentru ca, in industria publicitatii, grafica vectoriala ocupa o parte semnificativa din capitolul creatie-design. Nu poti fi un designer complet daca nu stii Illustrator.

citeste raspuns inchide raspuns

Trebuie sa vin cu laptop personal?

Nu este nevoie. Avem statii de lucru pentru toata lumea :)

citeste raspuns inchide raspuns

Temele sunt obligatorii?

Temele nu sunt obligatorii, insa experienta la acest curs nu este completa fara exercitiu acasa si fara lucrul la temele date de trainer. Temele sunt corectate si discutate impreuna cu trainerul, iar la final ele vor face parte din portofoliul tau. Experienta unui curs traditional in clasa se bazeaza foarte mult pe feedback-ul live si pe discutii in clasa pe materialele lucrate. 

citeste raspuns inchide raspuns

Ne poti adresa o intrebare