Inapoi

Ionut Munteanu

Speaker on Technology, Digital Marketing Trainer & Entrepreneur

Pe scurt, Ionuț este un student perpetuu al minții umane, un marketer pasionat și un antreprenor cu normă întreagă.

 

Este licențiat în psihologie și sociologie și are o experiență extinsă atât din perspectiva clientului, cât și din cea a agenției. A îmbrățișat minunile marketingului online de peste 15 ani și se află într-o continuă căutare și optimizare a celei mai bune formule de marketing, care să facă legătura dintre curiozitatea pentru comportamentul oamenilor și predictibilitatea rezultatelor pe care un marketing eficient le poate aduce.

 

Ionuț R. Munteanu este fondator al WebDigital, prima agenție de marketing PPC specializată în România, fondată în 2010, cu profesioniști care gestionează portofolii de publicitate pentru peste 100 de clienți activi din Europa Centrală și de Est în fiecare lună.

 

Pe lângă devotamentul său față de WebDigital, Ionuț R. Munteanu a fondat în 2017, o companie de software, UpGradient, destinată să ofere soluții automatizate agențiilor de marketing pentru a-și gestiona sarcinile zilnice, pentru a-și optimiza bugetele de campanii de marketing și pentru a-și aloca eficient resursele umane și materiale în operațiunile lor de zi cu zi.

 

Ionuț R. Munteanu este, de asemenea, co-fondator al celui mai vechi eveniment lunar specializat în industrie și al comunității "Lumea SEO PPC" din București, fondată în 2010, care se concentrează pe aducerea unor specialiști în domeniul digital ca prieteni și profesioniști.

 

Ionuț R. Munteanu este speaker și trainer, membru IAB, asociația industriei de marketing și publicitate online din România, fondată în anul 2006, care reunește în prezent agenții de publicitate, regii de media, publisheri autohtoni și companii prestatoare de servicii dedicate industriei de publicitate online.

 

Ca speaker și trainer certificat, Ionuț poate fi găsit ori în amfiteatrele universităților, invitat de profesorii de marketing pentru a îi ajuta pe studenți să se apropie de minunile marketingului digital sau vorbind în workshop-uri atât în România, cât și în afara țării, în principal la evenimente de E-commerce, dar și la evenimente generale din industria digitală.

 

Ionuț R. Munteanu este în prezent membru al echipei John Maxwell - cel mai mare și cel mai rapid program de certificare antreprenor din lume cu membri din întreaga lume, care oferă toate cunoștințele, resursele, instruirea și sprijinul pe care le-ați aștepta de la pregătirea și dezvoltarea liderului internațional companie din lume.

 

Bazându-se pe idea ca trebuie să fim pasionați de ceea ce alegem să fie chemarea noastră, Ionuț s-a dedicat ideii de a construi și dezvoltă o sursă valoroasă de informații și de a fi unul dintre membrii fondatori ai BlueAlliance, un parteneriat de 12 agenții independente cu peste 500 de experți certificați cu peste 2100 de proiecte cu bugete de peste 24 000 000 € pe an din Europa Centrală și de Est.

 

Este fluent în 5 limbi: română, engleză, franceză, italiană și portugheză. Pentru Ionuț, învățarea limbilor străine și înțelegerea diferitelor culturi este un proces nesfârșit și își propune să învețe toată viața. Următoarele limbi pe listă sunt germana, greacă, japoneză și chineză mandarină.

 

Fiind fascinat de golf, membru din 2014 al clubului de golf Lac de Verde din Breaza, Prahova consideră că acest sport este cea mai bună practică pentru a vedea imaginea de ansamblu, principiu pe care îl aplică în mai multe domenii din viața sa.

 

În calitate de antreprenor, Ionuț R. Munteanu a învățat, că un proces de schimbare trebuie să provină mereu din interior și că prin disciplină și muncă eficientă, fiecare își poate atinge obiectivele.