Header banner MUST have an alt or title

Aici găsești informații despre certificatele de absolvire

Caracteristici generale ale certificatului obținut în urma absolvirii unui learning path:

  • Valabilitate permanentă și recunoaștere internațională;

  • Acreditare din partea Ministerului Educației, Cercetării și Inovării și Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale prin A.N.C (Autoritatea Națională pentru Calificări);

  • Recunoaștere profesională, conform legislației în vigoare (OUG 129 / 2000 Republicată);

  • Este singurul document legal în baza căruia se poate încadra în cartea de muncă ocupația aferentă, conform Clasificării Ocupațiilor din România – COR, și în baza căruia se poate deschide un PFA.

  • Pentru recunoașterea internațională a certificatelor de absolvire obținute în România, este necesară aplicarea apostilei sau supralegalizarea de către organele competente, făcută în urma verificării autenticității documentului eliberat.

Tipuri de specializări obținute în urma examenului:

Specializarea Grafician Calculator [cod COR in modificare de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale] – corespunde learning path-urilor Graphic Designer, Digital Illustrator și 3D Modeler.

În acest moment, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică codurile din Clasificarea Ocupațiilor din România. Acest lucru se întâmplă deoarece anumite ocupații, cum este cea de Grafician Calculator, se vor muta din grupa majoră 2 în grupa majoră 3. Asta înseamnă că, pentru specializarea Grafician Calculator, ne aflăm într-un proces de reautorizare pentru noul cod COR. Vom actualiza și pe site imediat cum aflăm vești de la Minister și A.N.C.

Specializarea Programator Ajutor [cod COR 312101] – corespunde learning path-ului React Front-End Developer și UX/UI Designer.

Când pot veni să-mi ridic certificatul și cu ce trebuie să mă prezint?

Eliberarea certificatului de absolvire se face de către A.N.C, iar procesul poate dura între 30 și 60 zile. Vei primi o confirmare pe mail în momentul în care acestea sunt în posesia școlii și gata de ridicare. Între timp, după absolvire, te putem ajuta cu o adeverință oficială – aceasta funcționează ca un substitut ce poate fi folosit pentru deschiderea unui PFA sau pentru job.

Certificatele se pot ridica:

· personal, în baza buletinului/actului de identitate

· de către o altă persoană, însă doar cu procură/împuternicire de la notar.

Fiind vorba despre un document oficial, acesta nu poate fi transmis prin curier/poștă și nu există niciun fel de excepții de la regulă. Documentul rămâne în posesia noastră până când te vei putea prezenta la sediul școlii.

Ne găsești de luni până miercuri, în intervalul 11:00 – 18:00, la sediul nostru din str. Matei Voievod nr. 116, sector 2, București. Înainte de a ajunge, dă-ne o notificare pe mail sau un telefon. :)