— FONDATORII PIXELLAB
Business românesc pornit în doi.
Daniela (om de strategie și comunicare) și Andrei (veteran în design), parteneri în viață și business, au deschis Pixellab în 2017 în urma unei finanțări Start Up Nation. Au pornit într-un spațiu fizic în București, pe care l-au amenajat cu mâinile lor și l-au echipat modern cu 30 stații de lucru pentru studenți. Cu ajutorul lui Dragoș, Pixellab Tech Manager, au dezvoltat o soluție web proprie care să-i ajute în procesele operaționale și să servească drept ecosistem care să-i sprijine pe studenți de la învățare la angajare.
— ECHIPĂ MICĂ, OBIECTIVE MARI
Povestea noastră.
În 2020, ne-am văzut nevoiți să facem o reconversie rapidă în mediul online, unde am rămas până în prezent, în urma feedbackului favorabil venit pe parcurs din partea cursanților. Pentru că ne dorim să ajungem la cât mai mulți oameni, am amenajat un studio de producție audio/video ca să dezvoltăm in-house content educațional online, pe care să-l accesezi de oriunde. În prezent, colaborăm cu artiști, designeri, ilustratori și developeri talentați pentru a crește singura platformă de educație pentru industriile creative. Dacă totuși vrei să ne cunoaștem și live, te așteptăm la un specialty coffee din ăla bun la sediul din București. Andrei are, printre altele, și skill-uri de barista.
— CREATIVI DE MESERIE
Predăm din experiență.
Am livrat peste 25 de tipuri de cursuri în clasă și am ajutat peste 4000 de cursanți să își pună la CV skill-uri noi. Am ținut training-uri personalizate și în companii. În viața de zi cu zi, lucrăm și trăim în baza skill-urilor pe care le predăm la școală, lucru care ne-a permis să ne implicăm în tot felul de proiecte creative.
Suntem designeri, programatori, ilustratori, artiști și creatori care își doresc să contribuie la o industrie creativă și de IT mai bine pregătită.
Oamenii, asset-ul nostru suprem.
Peste 20 de traineri care ne sunt colaboratori in-house, ne-au rămas prieteni pe viață.
Sunt oameni pasionați de ceea ce fac zi de zi, care au ales să împartă cu tine din cunoștințele și experiența lor.
Andrei Nistor
Graphic Design trainer
Este trainer de peste 10 ani și are experiență ca graphic & UI designer de peste 25 ani, timp în care a realizat proiecte pentru clienți din industriile Pharma, FMCG, Retail și Educație. Fire pragmatică și analitică, Andrei este persoana de la care cu siguranță ai ce învăța (și pe care n-o poți învinge la Trivia). Cursanții l-au poreclit „Sir Pixelot” datorită atenției la detalii. A pregătit și format cu succes peste 2000 de studenți în anii de training.
Daniela Lixandru
Creative Business Strategist
Persoana către care te poți indrepta oricând te găsești în dificultate, fiind gata să te ajute. Când nu planifică strategii și nu e prinsă în meetinguri, își elaborează noul playlist de Spotify. Specializată în comunicare și publicitate, Daniela este întruchiparea diplomației și dovada palpabilă că visatul cu ochii deschiși este un obicei cât se poate de productiv. Plăcerile ei? Muzica, zâmbetele cu prieteni și orice conține ciocolată.
Vlad Dumitrescu
Creative Director / Digital Illustration trainer
Ex basketball star, now full-time illustrator and art director. Cu un stil deja ușor recognoscibil, având un brand personal bine conturat, Vlad lucrează de peste 4 ani în domeniul ilustrației și se poate mândri cu faptul că este autodidact. Curios, pasionat, dar și extrem de disciplinat, printre cei mai importanți clienți ai lui Vlad se enumeră Redbull România, Ogilvy&Mather, GOLIN Harris, Untold, Old Mout, Qreator, EA Sports sau 5togo.
Dragoș Iordache
Tech manager / Web development trainer
Live, love, laugh? Nu. Programming, swimming, snowboarding, longboarding. Lăsând gluma deoparte (deși nu e chiar o glumă, căci Dragoș iubește sporturile și chiar asta e mantra lui), he is not your typical developer. Va fi, însă, cel mai bun mentor pe care-l poți avea. Dragoș știe industria, pentru că se află în ea de peste 15 ani, timp în care a lucrat cu clienți internaționali precum Motorola, Tory Burch, L'Oréal Lancôme și Adore Me.
Filip Octavian
Graphic Design trainer
Visează orice tool de Ps/Ai/InDesign cu ochii închiși, dar nu se limitează doar la specificații tehnice. Extrem de sociabil și dinamic, Filip are grijă ca fiecare program învățat la curs să devină accesibil pentru toată lumea, indiferent de nivelul de pregătire. Ocupația primară este designul grafic, care l-a atras dintotdeauna și care i-a furnizat resursele necesare pentru a-și construi propriul brand, Paradigm. Este pasionat și de baschet, pe care-l practică ori de câte ori are ocazia.
Ștefan Nistor
Graphic Design trainer
Proud father of two și cu o răbdare pe măsură, mereu zâmbitor și atent la detalii, Ștefan activează ca trainer de graphic design de peste 17 ani și a lucrat, de asemenea, ca interface designer pentru Electronic Arts Romania. În majoritatea timpului este atât de calm, încât te enervează – mai ales dacă te gândești că nu practică mindfulness sau yoga. În timpul liber, crește ardei iuți și își plănuiește următoarea vacanță alături de familie.
Dragoș Stoian
3D trainer
Trainer de 3D, unul înarmat cu multă dedicare și răbdare, Dragoș a absolvit secția de Urbanism în cadrul UAUIM, având un background în modelling și arhitectură. În prezent, atunci când nu se ocupă de cursanți, realizează randări spectaculoase pentru INDG. Lăsând deoparte profesionalismul de care dă dovadă întotdeauna, are mereu recomandări bune de muzică și îi place la nebunie să călătorească.
Raluca Neagoe
Office manager / Copywriter
Introvertită prin excelență, Raluca a absolvit secția de Arte & Design Textil din cadrul UNArte București, continuând la CESI cu o lucrare de master despre legătura aparentă dintre creativitate și psihopatologie în cazul artiștilor vizuali. Un bun ascultător și cu multă empatie, face tot posibilul să le fie alături celor care se confruntă cu dificultăți și confuzie generală în ceea ce privește următorul pas în pregătirea profesională - pentru că, mult prea adesea, s-a aflat în aceeași postură.
— Pixie și Elena
Avem și patrupezi în echipă.
Iubim animalele. Așa de mult, încât am angajat în echipă 2 membri pufoși. Pixie este pisicuța cu cele mai multe ore petrecute la cursuri în brațele studenților. Elena este cățelul cartierului și, totodată, hostessa Pixellab care primește studenții în curte.
În timp ce Pixie se ocupă cu controlul calității, inspectând fiecare departament (și pahar lăsat nesupravegheat), Elenei îi revine activitatea de teren - pe care o desfășoară, neobosită, de 20 de ani.Ne bucurăm să putem afirma că am găsit TRIFECTA:
1.
Facem ceea ce ne place.
2.
Îi ajutăm pe alții să facă același lucru.
3.
Ne câștigăm existența din asta.
— CÂTEVA LUCRURI CARE NE DESCRIU
Nu suntem fabrică de certificări.
Da, oferim și certificate de absolvire, însă avem grijă ca ele să vină doar ca un mic bonus la bagajul general de noi skilluri obținute. Ne încurajăm cursanții să-și canalizeze energia în direcția completării portofoliilor proprii; la urma urmei, pe lângă proba de lucru propriu-zisă, angajatorului îi vor sclipi mai tare ochii atunci când se uită pe niște proiecte bine compuse, care vorbesc pentru ele în moduri în care diplomele nu o vor face niciodată.
— CATEVA LUCRURI CARE NE DESCRIU
Suntem oameni buni.
Datorită acestui fapt, atragem întotdeauna alți oameni buni în jurul nostru. Bunul simț? Foarte ascuțit. Da, ne lăudăm cu asta, pentru că nu mai e un atribut atât de comun în zilele noastre. Echivalăm bunătatea cu o doză sănătoasă de altruism și empatie, cu autenticitatea, cu capacitatea de a fi conștient de sine și de a da mai departe. Știm că trăim într-o cultură care glorifică individualismul, însă el nu are ce căuta într-un ecosistem creativ și incluziv.
— CATEVA LUCRURI CARE NE DESCRIU
Suntem mai mult decât o echipă.
Suntem prieteni. Ne ajutăm, ne ridicăm unii pe alții și învățăm unii de la ceilalți. Încercăm în permanență să ne depășim propriile limite. Suntem profesioniști si tratăm orice ține de business și de oameni cu mult respect. Nu inițiem nicio acțiune cu scopuri ascunse. Suntem autentici și punem preț pe adevăr.
Vrei să lucrezi în echipa Pixellab?
Suntem mereu în căutare de oameni creativi care vor să dea mai departe din cunoștințele lor studenților la început de drum.
Nu ești singur.
E o comunitate întreagă de creatori și developeri
Ne place individualitatea atunci când vine vorba de creație - pentru că nimeni nu e ca tine, iar în asta rezidă puterea ta. Totuși, proiectele tale devin mai complexe atunci când ai ocazia să te consulți cu specialiști din industrie, fie că vorbim de design, ilustrație, randări 3D sau web development. Avem o comunitate plină de oameni gata să te ajute, iar împreună aspirăm să fim "pixel-perfect". Intră și tu.
Vrei noutăți, sfaturi utile și insight-uri din industrie?
Lasă-ne adresa ta de email. Promitem că nu dăm spam și nu vorbim neîntrebați.