Aici găsești informații despre Learning Paths
Ce este un learning path?
Spre deosebire de vechile cursuri împărțite pe module sau de cele înregistrate, un learning path reprezintă un program de învățare extins pe o perioadă mai lungă de timp. Totul se aprofundează slow and steady, sub îndrumarea unui trainer pregătit să te instruiască așa încât să înveți corect și să ajungi cât mai aproape de angajare imediat după curs. Ritmul de lucru este susținut, iar feedback-ul constant.
Indiferent de learning path-ul pentru care optezi, ai certitudinea că ești sub îndrumarea unor creativi calificați, care te vor lua pas cu pas și-ți vor pune la dispoziție toate uneltele pentru a te dezvolta profesional și personal. Sigur, și diploma acreditată e un bonus, dar scopul nostru e ceva mai ambițios: vrem să te pregătim pentru piața muncii, deoarece viitorul industriilor creative stă (literalmente) în mâinile unor persoane ca tine. :)
În urma finalizării unui astfel de learning path, vei avea ocazia să-ți vezi eforturile materializate atât în proiectele pe care le-ai început de-a lungul lunilor de training, cât și prin susținerea examenului acreditat. Fie că intenționezi să-ți deschizi un PFA sau să-ți găsești un job în sectorul creativ, obținerea certificatului îți va facilita cu siguranță procesul.
De ce durează atât de mult?
Credem cu tărie că lucrurile bine făcute au nevoie de timp, iar timpul oricărui cursant merită investit în aprofundarea noțiunilor prezentate și în exersarea constantă a skill-urilor.
Prin urmare, rolul unui learning path este să-ți permită să acumulezi multe informații într-un interval de timp rezonabil, astfel încât să nu-ți termini parcursul creativ bulversat și epuizat.
De-a lungul acestui journey creativ ai suficient timp să exersezi, să creezi, să conceptualizezi și să pui în aplicare noțiunile tehnice într-o formă artistică - ajutat la tot pasul de un trainer dedicat. O cetate nu se ridică într-o singură noapte, deci de ce ai pretinde ca tu să te descurci foarte bine într-un domeniu nou după câteva ședințe de curs? :)
Pe ce ne axăm?
Nu e niciun secret că pentru a ajunge la un rezultat finit, trebuie mai întâi să stăpânești bine tehnica. Un learning path funcționează simultan ca un manual de utilizare în timp real (înveți toate specificitățile programelor utilizate alături de trainer) și ca un atelier de lucru.
După ce ne asigurăm că stăpânești teoria, vei avea ocazia să o pui în aplicare pe propriile proiecte creative sub îndrumarea atentă a mentorului. Vei cunoaște ABC-ul proceselor de creație, DOs and DON’Ts direct de la sursă și vei crește de la o lecție la alta.
Echilibrăm teoria cu practica, în așa fel încât să nu rămâi cu sentimentul că ai goluri sau că nu ai experimentat suficient. Știm din proprie experiență că exercițiul e mama învățăturii, așa că nu ne dăm înapoi de la muncă - și nici tu nu ar trebui, cât timp ești parte din comunitate. Vei avea de realizat multe teme și proiecte pe care vei primi constant feedback. Trainerii vor să se asigure că evoluția fiecărui cursant este constantă și vizibilă, prin urmare verificările nu vor lipsi. Nu trebuie, însă, să-ți faci griji. Încurajăm greșelile și întrebările - vrem să le auzim inclusiv pe cele care ți se par stupide, pentru că ne dorim să finalizezi cu încredere maximă în cunoștințele și aptitudinile tale.
Că tot menționasem comunitatea, probabil știi deja că ne preocupă drumul cursanților dincolo de finalizarea unui learning path. Avem grijă ca atât CV-ul, cât și portofoliul tău să ajungă la partenerii noștri din industrie, pentru că (încă) mai credem în meritocrație și vrem să sprijim oamenii talentați să facă exact ceea ce le place, la cel mai înalt nivel.
De ce au un preț mai mare?
Înțelegem că, atunci când vine vorba despre alegerea unui curs, prețul este un criteriu important. De aceea, am vrut întotdeauna să avem prețuri corecte, dar mai ales argumentate în favoarea valorii pe care o oferim prin fiecare Learning Path. Știm că poate fi frustrant când nu înțelegi diferențele de prețuri între școli și care sunt lucrurile pe care ar trebui să le ai în vedere pentru a-ți forma în minte o imagine clară despre raportul calitate/preț.
Uite câteva criterii pe care le-am luat noi în calcul atunci când am stabilit prețurile pentru Learning Paths:
1. Orele investite de mentor pentru a ajuta grupele pas cu pas.
Aceste learning path-uri nu sunt cursuri self-taught, ci cursuri de CARIERĂ (așa cum le mai numim noi) în care te învățăm, dar te ajutăm și cu un workflow bun de angajat. Nu îți oferim materiale după care să înveți singur, iar noi să oferim feedback din când în când. Din contră! Ne vedem live-online de două ori pe săptămână, ai parte de ajutor pas cu pas în timpul orelor, primești feedback la fiecare exercițiu, la fiecare temă, la portofoliu, la proiecte finale și chiar și în afara orelor de curs în comunitatea de pe Discord. Suntem împreună de la început până la final, ca să te îndrumăm cu orice ai nevoie și să depășești orice blocaj sau frustrări care mai apar când dai de greu.
Ține cont că mentorii tăi sunt profesioniști și investesc ore multe în acest mentorat și în afara cursului, ca să construiască materiale și proiecte pe care poți lucra. Dacă am calcula un cost pe oră, ți-ai da seama că prețul nu mai pare atât de mare.
Dacă luăm, spre exemplu, path-ul de Front-end Developer (cel mai scump learning path din portofoliu), care are prețul întreg de 9990 lei, raportat la cele 220 ore curs, ne-ar da un un cost de 46 LEI/oră. Fă-ți propriul research, compară prețuri, numărul de ore și roagă, eventual, un prieten cunoscător să-ți dea o părere despre programa cursurilor. Îți vei da seama că prețul este unul corect raportat la valoarea oferită.
2. Programă bine documentată, raportată la realitatea din industrie.
Nu mergem pe principiul „cu de toate” doar ca să pompăm numărul de ore. Am observat că se mai practică acest lucru în piață, dar noi suntem de părere că informația redundantă sau învechită nu are ce să caute la curs, dacă vrem să pregătim oamenii pentru industria de azi și de mâine. Gândește-te că mentorii tăi lucrează deja în industrie, au experiență în calitate de angajat dar și de freelancer și, pe lângă teorie și skill-uri, îți oferă acces la experiența lor de profesioniști.
3. Acces la o comunitate pe bune și la job-uri.
La Pixellab suntem, înainte de toate, prieteni. Ne știm din job-urile avute in industriile creative, colaborăm pe proiecte, ne sfătuim și ne ajutăm. De-a lungul timpului, și studenții ne-au devenit prieteni și am rămas în contact cu mulți dintre ei. Suntem tot soiul de creativi: designeri, artiști vizuali, programatori, ilustratori, și ne ajutăm reciproc în diferite situații: cu resurse, sfaturi și propuneri de colaborări.
De promis job-uri pentru toată lumea, nu promitem. Nu credem în promisiuni de genul acesta. Când îți adaugi în coș un Learning Path, nu adaugi automat și un job. Mare atenție: în spatele lui „După finalizarea cursului, îți asigurăm un loc de muncă” stau ascunse, de cele mai multe ori, clauze contractuale rigide, salarii subcotate stabilite pe o perioadă minimă de timp și alte asemenea dedesubturi. Orice proces de recrutare durează. Angajatorii caută, pe lângă hard skills, și anumite soft skills, iar de multe ori e importantă și chimia dintre angajator și angajat.
4. Lucrurile nevăzute din spatele prezentărilor cursurilor.
Pe lângă munca de zi cu zi, care constă în trainings și proiecte, am lucrat la soluții și automatizări ce ușurează procesul de înscriere și interacțiunile cu secretariatul. Ne-am construit propria platformă de la 0, tocmai pentru a îmbunătăți experiența studenților: acces mai rapid la documente și cursuri video, simplificarea proceselor de enrollment de la primul pas al înscrierii, până la semnarea contractului de student. Investim permanent în soluții care să îmbunătățească flow-ul de lucru cu studenții și implementăm funcționalități bazate pe feedback-ul studenților.
Fun fact: pentru cursul de Front-end Development, mentorul a construit o soluție in-house pentru corectarea exercițiilor din timpul cursului, fapt ce permite ca studentul să primească real-time feedback.